handicrafts

069carpet1

070carpet2

“Isoäitini ei tiennyt kierrätyksestä, hän vain ei koskaan heittänyt mitään pois vaan käytti kaiken mahdollisen uudelleen. Hän esimerkiksi teki muovipusseista mattoja. Ja nyt me tarvitsemme mattoja, lattiat ovat kylmiä.”
Siitä tulee iso työ. Olen tehnyt muovipusseista vain kassin (terveisiä Sannalle!).
Sanna neuvoi minulle, miten pussin (tai vaikka t-paidan) saa leikattua kuteeksi.
Pussi on ensin avattava putkeksi leikkaamalla pohja pois. Sen jälkeen pussi suoristetaan niin, että sivutaitteet avautuvat. Tasoitetaan se leikkaamisen kestävälle alustalle (lasilevy on hyvä). Minulla on vain lyhyt viivotin, joten taitan pussin kuvan mukaisesti. Sitten leikellään mattoveitsellä/tapettiveitsellä pussi siivuiksi niin, että toiseen reunaan jää leikkaamaton kohta. Viimeiseksi leikataan siitä kohden viistosti yksitellen niin, että saadaan pitkää suikaletta. (T-paita saattaa olla helpompi leikata saksilla.)
Käytimme noin 12 kauppapussia ja saimme aikaan pienen maton pieneen kylpyhuoneeseen. Ajankäyttö ei ehkä ollut kovin tehokasta, mutta homma oli hauska. Virkkuukoukun vuolin kiinalaisesta kertakäyttöisestä syömäpuikosta (sitä oli kertaalleen käytetty syömiseen). Vielä hauskempaa!
Myös Elohopea innostui virkkauksesta ja oppi sen kertanäyttämällä. Etsimme villalankaa, ja nyt poika virkkaa hattua.

Jätä vastaus